Blog

Regelmatig delen wij rake woorden uit ons leven gegrepen. Vol herkenning. Je bent niet alleen. Laat je inspireren.

Mijn speelveld, jouw speelveld

“This is my dance space, that is yours. That’s cha-cha” zegt Baby in Dirty Dancing (“slechts” zo’n 20x gezien denk ik). Allebei stevig vanuit hun eigen dansveld. Een mooie parallel met het leven. Ieder leven speelt zich ook af in een eigen speelveld. Dat speelveld is gevuld met herinneringen, overtuigingen, opvoeding, talenten, mensen, oordelen en ervaringen.

Mijn speelveld is mijn speelveld en jouw speelveld is jouw speelveld. En die kunnen overlappen, die kunnen aansluiten en die kunnen uit elkaar liggen. En dat is wat het is. In mijn speelveld is het nooit saai, ik heb bergen en dalen, spannende doorkijkjes, nieuwsgierig makende delen én gebieden die ik op mijn duimpje ken. Mijn speelveld grenst aan heel veel andere speelvelden. Vaak krijg ik visite in mijn speelveld en voelt dat heerlijk. Soms ga ik voorbij de grenzen van mijn ruimte om mezelf te stretchen of om op avontuur te gaan. Soms krijg ik ongevraagd visite en wordt ik aangenaam verrast of heb ik juist grenzen te stellen.

Grenzen…….. Vaak niet zichtbaar, zeker voelbaar. Voelbaar in je lichaam. En ik verras mezelf nog steeds door soms over mijn grens te gaan, zonder dat ik het écht doorheb (of liever zonder dat ik toegeef dat ik een grens voel omdat mijn wil sterker denkt te zijn). Ik verlang er dan naar om langs de grenzen van mijn speelveld te spelen, te ontdekken en vooral te blijven voelen en luisteren naar mijn lijf. That’s cha-cha.

Zin om het speelveld van jouw leven te (her)ontdekken? Ben je nieuwsgierig naar wat je daar aantreft, wat echt bij jou hoort en wat niet? Aanmelden voor ons jaarprogramma kan nog tot en met zondag 9 oktober as., of neem contact met ons op.

Delen

© Copyright 2022 Zachtpatsers | Design by Raznd | Privacyverklaring

Unleash your infinite potential

Download this free audio training and get the clarity and confidence to build your dreams, on your terms.