Blog

Regelmatig delen wij rake woorden uit ons leven gegrepen. Vol herkenning. Je bent niet alleen. Laat je inspireren.

Doen of zijn?

“Ga je van het weekend nog wat doen?” vroeg iemand me. “Geen idee nog” zei ik ontspannen, “ik denk dat ik vooral ga zijn”. Verraste ogen keken me aan in afwachting op een antwoord met het werkwoord “doen” er in.

Op dat moment realiseerde ik me dat ook ik meer bezig ben geweest met doen dan met zijn. Doen betekende namelijk dat ik erkenning kreeg, gewaardeerd werd en liefde kreeg. En dat voelde fijn en als mijn plek. Maar het was een overlevingsmechanisme.

Inmiddels weet ik wel beter. Ik ben blij met wie ik ben, ook al doe ik niks. En het mooie is, ik ben omringd door mensen waar ik mezelf bij kan zijn, die mij waarderen om wie ik ben (en andersom ook). Vanuit dit zijn ga ik pas doen. En zo ontstaan de meest waardevolle en betekenisvolle dingen. Dus ga me toch een lekker potje zijn vandaag!

Definieer je wie jij bent door wat je doet? Want als je niets doet, wie ben je dan? Jouw doen en jouw zijn krijgen allebei aandacht bij Zachtpatsers.

Delen

© Copyright 2022 Zachtpatsers | Design by Raznd | Privacyverklaring

Unleash your infinite potential

Download this free audio training and get the clarity and confidence to build your dreams, on your terms.